Curmale si feta intr-o salata de vinete? In mod evident nu este salata de vinete clasica cu care sunteti obisnuiti, insa este probabil singura reteta care te face sa vezi cu alti ochi vinetele. Aceasta reteta preparata de Raymond Blanc la al sau restaurant cu 2 stele Michelin este usor de preparat si o data ce i-ai dat de gust, va intra pe lista retetelor ce trebuie repetate de cateva ori pe an. An de an.
Coaceti vinetele pe un gratar. In prealabil intepati vinetele o data la baza si o data pe lateral sus, langa codita.
Dureaza intre 45-50 de minute sa le coaceti si va trebui sa le intoarceti pe toate cele 4 fete. Acoperiti vinetele cu un capac - astfel veti capta mai mult fum si vinetele vor avea gust mai bun.
Dupa ce s-au copt vinetele, taiati-le pe lungime si cu o lingura sau furculita scoateti pulpa de pe coaja. Daca vinetele au multe seminte, incercati pe posibil sa le separati de pulpa si sa le aruncati. Aruncati coaja si zeama pe care si-au lasat-o vinetele.
Este important sa faceti acest pas, cat vinetele sunt fierbinti. Ulterior va fi dificil sa separati pulpa de coaja.
Turnati ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecati cu o furculita. Adaugati sare si usturoiul tocat marunt-marunt sau razuit. Gustati si potriviti de sare si mai adaugati dupa gust lamaie si ulei de masline.
Adaugati curmalele tocate cubulete mici, ardeiul iute
si frunzele de menta tocate marunt. Scoateti majoritatea semintelor din ardei si vinele pe care sa gasesc semintele ca sa nu fie foarte iute. Si nu puneti mana la ochi dupa 😊 sau veti plange!
Pentru servire, aranjati salata pe un platou mare si aruncati deasupra branza feta si boabele de naut. Stropiti cu inca putin ulei de masline si savurati salata neaparat pe paine proaspata coapta pe grill. Merge foarte bine cu ciabatta stropita cu putin ulei de masline si coapta pe ambele parti.
Astept parerea voastra despre aceasta retetea ce iese din tipare!
Ingredients
Directions
Coaceti vinetele pe un gratar. In prealabil intepati vinetele o data la baza si o data pe lateral sus, langa codita.
Dureaza intre 45-50 de minute sa le coaceti si va trebui sa le intoarceti pe toate cele 4 fete. Acoperiti vinetele cu un capac - astfel veti capta mai mult fum si vinetele vor avea gust mai bun.
Dupa ce s-au copt vinetele, taiati-le pe lungime si cu o lingura sau furculita scoateti pulpa de pe coaja. Daca vinetele au multe seminte, incercati pe posibil sa le separati de pulpa si sa le aruncati. Aruncati coaja si zeama pe care si-au lasat-o vinetele.
Este important sa faceti acest pas, cat vinetele sunt fierbinti. Ulterior va fi dificil sa separati pulpa de coaja.
Turnati ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecati cu o furculita. Adaugati sare si usturoiul tocat marunt-marunt sau razuit. Gustati si potriviti de sare si mai adaugati dupa gust lamaie si ulei de masline.
Adaugati curmalele tocate cubulete mici, ardeiul iute
si frunzele de menta tocate marunt. Scoateti majoritatea semintelor din ardei si vinele pe care sa gasesc semintele ca sa nu fie foarte iute. Si nu puneti mana la ochi dupa 😊 sau veti plange!
Pentru servire, aranjati salata pe un platou mare si aruncati deasupra branza feta si boabele de naut. Stropiti cu inca putin ulei de masline si savurati salata neaparat pe paine proaspata coapta pe grill. Merge foarte bine cu ciabatta stropita cu putin ulei de masline si coapta pe ambele parti.
Astept parerea voastra despre aceasta retetea ce iese din tipare!
Mmmmm vinete dcu curmale, feta si menta…..combinatie interesanta. Chiar sunt curioasa cum e, o sa incerc zilele urmatoare. Nu demult am mai incercat ceva nou, vinete cu naut si usturoi, mi-a placut mult si combinatia asta.