AuthoradminCategory, DifficultyBeginner

Dupa mai bine de 10 retete diferite de Clafoutis pe care le-am incercat in ultimii ani de cand a devenit popular pe blog-uri si Instagram, am ajuns la aceasta reteta traditional frantuzeasca ce foloseste cirese intregi si la care am adaugat si un praf de copt pentru a nu obtine un aluat dens, ci usor si fluffy.

Ciresele cu samburi aduc complexitate gustului, adaugand o nota usoara de migdale si va ajuta sa mancati mai incet si probabil mai putin, caci asta este problema cu acest desert, este prea gustos ca sa te opresti.

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins

Ingrediente
 300 g Cirese cu samburi
 2 Oua medii
 32 g Zahar brun (merge si alb)
 45 g Faina alba
 250 ml Lapte
 1 g Praf de copt
 Sare
 1 Zahar vanilat Bourbon

1

Preincalziti cuptorul la 210°C.

2

Ungeti cu unt si apoi tapetati cu zahar forma in care veti coace desertul. O data tapetata forma, aruncati excesul de zahar din forma si aranjati ciresele spalate in prealabil, intr-un singur strat.

3

Bateti spuma, cu mixerul sau cu ajutorul unui tel, mai intai ouale cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat. Adaugati apoi praful de sare si praful de copt, alaturi de faina. Turnati laptele si amestecati astfel incat sa nu aveti cocoloase si compozitia este omogena.

La final adaugati untul topit si amestecati putin, cat sa fie incorporat.

4

Turnati compozitia usor in forma peste cirese si dati la cuptor pentru 10 minute la 210°C dupa care reduceti temperatura la 180°C si lasati pentru inca 20 de minute. In functie de cuptor posibil sa fie nevoie de mai mult sau mai putin ca timp de coacere.

Daca nu vreti sa riscati sa uitati reducerea temperaturii de la 210°C la 180°C, puteti sa coaceti desertul doar la 180°C pentru 40 de minute sau pana arata ca in poza.

Acest desert extrem de simplu este cel mai gustos cand este servit cald, dar aveti grija totusi sa nu va frigeti limba. Pofta mare!

Ingredients

Ingrediente
 300 g Cirese cu samburi
 2 Oua medii
 32 g Zahar brun (merge si alb)
 45 g Faina alba
 250 ml Lapte
 1 g Praf de copt
 Sare
 1 Zahar vanilat Bourbon

Directions

1

Preincalziti cuptorul la 210°C.

2

Ungeti cu unt si apoi tapetati cu zahar forma in care veti coace desertul. O data tapetata forma, aruncati excesul de zahar din forma si aranjati ciresele spalate in prealabil, intr-un singur strat.

3

Bateti spuma, cu mixerul sau cu ajutorul unui tel, mai intai ouale cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat. Adaugati apoi praful de sare si praful de copt, alaturi de faina. Turnati laptele si amestecati astfel incat sa nu aveti cocoloase si compozitia este omogena.

La final adaugati untul topit si amestecati putin, cat sa fie incorporat.

4

Turnati compozitia usor in forma peste cirese si dati la cuptor pentru 10 minute la 210°C dupa care reduceti temperatura la 180°C si lasati pentru inca 20 de minute. In functie de cuptor posibil sa fie nevoie de mai mult sau mai putin ca timp de coacere.

Daca nu vreti sa riscati sa uitati reducerea temperaturii de la 210°C la 180°C, puteti sa coaceti desertul doar la 180°C pentru 40 de minute sau pana arata ca in poza.

Acest desert extrem de simplu este cel mai gustos cand este servit cald, dar aveti grija totusi sa nu va frigeti limba. Pofta mare!

Clafoutis
(Visited 189 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *