AuthoradminCategory, DifficultyBeginner

Spaghete cu sos de rosii si ulei infuzat sau cum sa transformi un fel de mancare gatit de cele mai multe ori mediocru, intr-un fel de mancare cu gust divin.

Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr

Ingrediente
 1.20 kg Rosii ( aproximativ 12 rosii prunisoare)
 2 Linguri de ulei de masline
 12 g Sare fina (2 lingurite)
 125 ml Ulei de masline infuzat
 400 g Spaghete proaspete
Ingredientul secret: Ulei infuzat
 250 ml Ulei de masline
 30 g Busuioc proaspat
 10 Boabe de Piper Roz sau Negru
 10 Catei de usturoi
Optional
 25 g Unt
 3 tbsp Parmezan
 3 Frunze de busuioc

Ulei infuzat cu busuioc, usturoi si piper
1

Puneti 250 ml ulei de masline intr-o oala mica cu fundul gros alaturi de frunzele de busuioc verde, cateii de usturoi si boabele de piper.

Puneti pe foc mic oala si lasati sa se incalzeasca pana ies bule mici din usturoi - in acest pas ne dorim sa incalzim uleiul pentru realizarea infuziei, fara a praji insa ingredientele. Dupa 10 minute in care uleiul a scos bule mici si rare, luati de pe foc oala si o acoperiti cu un capac. In timpul in care uleiul se raceste, aromele se vor infuza si mai puternic. Dupa ce uleiul s-a racit, turnati-l printr-o sita intr-o sticla, astfel scapam de busuioc, usturoi si piper (le veti putea folosi intr-o reteta de paine).

Sosul de rosii
2

Fierbeti o oala mare de apa in care veti scufunda rosiile pentru cateva secunde (aproximativ 15) o data ce apa a dat in clocot. In prealabil crestati usor fundul fiecarei rosii in cruce. Acest pas ne va ajuta sa decojim usor rosiile.

Dupa ce ati scufundat rosiile in apa clocotita, scoateti-le direct intr-un vas cu apa rece si gheata, suficient de mare incat sa incapa toate. Apa rece va opri procesul de gatire al rosiilor si in acelasi timp le veti putea decoji usor fara sa va ardeti la maine.

3

Taiati rosiile pe jumatate si stoarceti pe cat posibil de suc si seminte. Sucul de rosii rezultat il vom strecura printr-o sita ca sa aruncam semintele si il vom pune deoparte intr-un pahar.

4

Puneti la incins o oala cu fundul gros (de preferat) si turnati 2 linguri de ulei de masline. Cand uleiul este incins adaugati rosiile si sarea. Potriviti de sare dupa propriul gust, insa nu uitati ca sarea potenteaza gustul.

Cu ajutorul unui zdrobitor rotund de cartofi, foarte util prntru prepararea piureului, vom zdrobi rosiile pentru a elibera din ele sucul ce il contin.

Sosul va fierbe pe foc mediu intre 40 si 55 de minute. Daca sosul scade prea mult, adaugati sucul de rosii din pahar.

5

Spaghetele proaspete pe care le folosesc fierb in 5-6 minute, prin urmare le pun la fiert intr-o oala mare de apa clocotita in care am adaugat o lingura mare de sare cu 5 minute inainte sa fie gata sosul de rosii.

Fierbeti pastele doar 4 minute in apa, intrucat ultimele 2 minute vor fierbe direct in sosul de rosii. Daca folositi paste uscate sau daca timpul de fierbere al pastelor folosite este altul, scadeti cel putin 1 minut din timpul de fierbere ca sa aiba timp sa fiarba si in sos si in acelasi timp pastele sa ramana al-dente.

Optional, dar mai bine cu!
6

Pentru a obtine o textura cremoasa, adaugati unt dupa ce pastele au fiert in sosul de rosii. Amestecati pana se topeste si incorporeaza untul.

7

Pentru servire, puneti pastele pe o farfurie calda si adaugati putin parmezan ras si cativa stropi din uleiul infuzat cu busuioc. Pentru estetica, puteti adauga si cateva frunzulite de busuioc.

Acum a venit momentul mult asteptat in care puteti savura aprecierile celor pentru care ati gatit, cat si celebra reteta a lui Scott Conant, ex-Chef Scarpetta, New York unde o portie costa 24$.

Sa aveti pofta!

Ingredients

Ingrediente
 1.20 kg Rosii ( aproximativ 12 rosii prunisoare)
 2 Linguri de ulei de masline
 12 g Sare fina (2 lingurite)
 125 ml Ulei de masline infuzat
 400 g Spaghete proaspete
Ingredientul secret: Ulei infuzat
 250 ml Ulei de masline
 30 g Busuioc proaspat
 10 Boabe de Piper Roz sau Negru
 10 Catei de usturoi
Optional
 25 g Unt
 3 tbsp Parmezan
 3 Frunze de busuioc

Directions

Ulei infuzat cu busuioc, usturoi si piper
1

Puneti 250 ml ulei de masline intr-o oala mica cu fundul gros alaturi de frunzele de busuioc verde, cateii de usturoi si boabele de piper.

Puneti pe foc mic oala si lasati sa se incalzeasca pana ies bule mici din usturoi - in acest pas ne dorim sa incalzim uleiul pentru realizarea infuziei, fara a praji insa ingredientele. Dupa 10 minute in care uleiul a scos bule mici si rare, luati de pe foc oala si o acoperiti cu un capac. In timpul in care uleiul se raceste, aromele se vor infuza si mai puternic. Dupa ce uleiul s-a racit, turnati-l printr-o sita intr-o sticla, astfel scapam de busuioc, usturoi si piper (le veti putea folosi intr-o reteta de paine).

Sosul de rosii
2

Fierbeti o oala mare de apa in care veti scufunda rosiile pentru cateva secunde (aproximativ 15) o data ce apa a dat in clocot. In prealabil crestati usor fundul fiecarei rosii in cruce. Acest pas ne va ajuta sa decojim usor rosiile.

Dupa ce ati scufundat rosiile in apa clocotita, scoateti-le direct intr-un vas cu apa rece si gheata, suficient de mare incat sa incapa toate. Apa rece va opri procesul de gatire al rosiilor si in acelasi timp le veti putea decoji usor fara sa va ardeti la maine.

3

Taiati rosiile pe jumatate si stoarceti pe cat posibil de suc si seminte. Sucul de rosii rezultat il vom strecura printr-o sita ca sa aruncam semintele si il vom pune deoparte intr-un pahar.

4

Puneti la incins o oala cu fundul gros (de preferat) si turnati 2 linguri de ulei de masline. Cand uleiul este incins adaugati rosiile si sarea. Potriviti de sare dupa propriul gust, insa nu uitati ca sarea potenteaza gustul.

Cu ajutorul unui zdrobitor rotund de cartofi, foarte util prntru prepararea piureului, vom zdrobi rosiile pentru a elibera din ele sucul ce il contin.

Sosul va fierbe pe foc mediu intre 40 si 55 de minute. Daca sosul scade prea mult, adaugati sucul de rosii din pahar.

5

Spaghetele proaspete pe care le folosesc fierb in 5-6 minute, prin urmare le pun la fiert intr-o oala mare de apa clocotita in care am adaugat o lingura mare de sare cu 5 minute inainte sa fie gata sosul de rosii.

Fierbeti pastele doar 4 minute in apa, intrucat ultimele 2 minute vor fierbe direct in sosul de rosii. Daca folositi paste uscate sau daca timpul de fierbere al pastelor folosite este altul, scadeti cel putin 1 minut din timpul de fierbere ca sa aiba timp sa fiarba si in sos si in acelasi timp pastele sa ramana al-dente.

Optional, dar mai bine cu!
6

Pentru a obtine o textura cremoasa, adaugati unt dupa ce pastele au fiert in sosul de rosii. Amestecati pana se topeste si incorporeaza untul.

7

Pentru servire, puneti pastele pe o farfurie calda si adaugati putin parmezan ras si cativa stropi din uleiul infuzat cu busuioc. Pentru estetica, puteti adauga si cateva frunzulite de busuioc.

Acum a venit momentul mult asteptat in care puteti savura aprecierile celor pentru care ati gatit, cat si celebra reteta a lui Scott Conant, ex-Chef Scarpetta, New York unde o portie costa 24$.

Sa aveti pofta!

Spaghete cu sos de rosii si ulei infuzat
(Visited 180 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *