Tiramisu - probabil cel mai simplu de facut desert din lume, cu un gust divin ce te inalta.

Preparati 150 ml de cafea tare sau 4 espresso apoi turnati intr-un vas in care vom inmuia ulterior piscoturile. Adaugati un plic de zahar vanilat si amestecati pana se dizolva. In timpul in care pregatim crema, cafeaua se va raci.
Separati galbenusul de albus dintr-un ou si puneti-l intr-un bol suficient de mare in care vom pregati crema. Adaugati zaharul si un plic de zahar vanilat si amestecati cu un tel pana ce zaharul s-a dizolvat partial in galbenus.
Adaugati branza Mascarpone si amestecati energic pana ce aveti o crema omogena si fina. Daca branza este prea solida, adaugati doua linguri de lapte sau daca preferati o varianta mai aromata si alcoolizata turnati 2-3 linguri de Gran Marnier/ Cointreau sau Amaretto. Reteta clasica utilizeaza vin Marsala, insa varianta cu Gran Marnier este preferata mea.
Pentru montaj prefer sa folosesc pahare de cocktail, in cazul de fata un hibrid dintre un pahar de Martini si unul de Margarit si incep sa inmoi piscoturile Savoiardi in cafea pentru aproximativ 2 secunde, astfel incat sa nu fie prea imbibati in cafea. Ii rup pe jumatate si ii aranjez in pahar, alternand cu crema de Mascarpone si piscoturile inmuiate in cafea.
Dati la frigider pentru 1 ora si inainte sa serviti puteti pudra cu ajutorul unei site cacao sau puteti rade ciocolata. Pentru versiunea cu Amaretto puteti faramita 1 biscuit Amaretti.
Simplu. Rapid. Delicios.
Ingredients
Directions
Preparati 150 ml de cafea tare sau 4 espresso apoi turnati intr-un vas in care vom inmuia ulterior piscoturile. Adaugati un plic de zahar vanilat si amestecati pana se dizolva. In timpul in care pregatim crema, cafeaua se va raci.
Separati galbenusul de albus dintr-un ou si puneti-l intr-un bol suficient de mare in care vom pregati crema. Adaugati zaharul si un plic de zahar vanilat si amestecati cu un tel pana ce zaharul s-a dizolvat partial in galbenus.
Adaugati branza Mascarpone si amestecati energic pana ce aveti o crema omogena si fina. Daca branza este prea solida, adaugati doua linguri de lapte sau daca preferati o varianta mai aromata si alcoolizata turnati 2-3 linguri de Gran Marnier/ Cointreau sau Amaretto. Reteta clasica utilizeaza vin Marsala, insa varianta cu Gran Marnier este preferata mea.
Pentru montaj prefer sa folosesc pahare de cocktail, in cazul de fata un hibrid dintre un pahar de Martini si unul de Margarit si incep sa inmoi piscoturile Savoiardi in cafea pentru aproximativ 2 secunde, astfel incat sa nu fie prea imbibati in cafea. Ii rup pe jumatate si ii aranjez in pahar, alternand cu crema de Mascarpone si piscoturile inmuiate in cafea.
Dati la frigider pentru 1 ora si inainte sa serviti puteti pudra cu ajutorul unei site cacao sau puteti rade ciocolata. Pentru versiunea cu Amaretto puteti faramita 1 biscuit Amaretti.
Simplu. Rapid. Delicios.